Help get this topic noticed by sharing it on Twitter, Facebook, or email.

Kjappere sjekksum

Jeg har en disk på 1 TB full av svære videofiler som jeg for tiden backer opp. Siden det er svære greier, gjør jeg dette på jobben, da det er mye raskere linjer der enn hjemme. Men jeg har ikke tilgang på egen maskin som jeg kan okkupere alle de dagene det vil ta. Jeg må stadig stoppe backupen og gjenoppta den en annen dag. Men da setter den igang med å sjekksumme fil for fil for å se om de allerede ligger trygt i skyen. Og det er bra. Men:

Jeg fikk lastet opp det meste for en stund siden. Derfor brukes nå omtrent hele arbeidsvakta mi til sjekksumming. Den får antakelig aldri kommet igang med opplasting av nye filer før jeg må slå den av og pakke meg ut. Og så er det på'n igjen fra start neste gang.

Er det mulig å se på et raskere alternativ? Det er unektlig veldig trygt med en omstendelig sjekksum, for å se om backupen er identisk med originalen og for å sjekke om samme fil er lastet opp tidligere, fra annet hold. Men hva med å gi meg et valg som er mindre sikkert, dersom JEG er sikker? F.eks. at den kun sjekker filnavn, størrelse og dato for å se om fila allerede er lastet opp?
1 person likes
this idea
+1
Reply